Γειά,

με λένε Arnau Triginer, είμια 20 ετών και είμαι απότ την Ισπανία, από τη Βαρκελώνη. Το ύψος μου είναι 2 μέτρα και είμαιι 90 κιλά.

Τον τελευταίο χρόνο (τον Αύγουστο του 2016) εντάχθηκα στο Deca Project . Το project επιδιώκει να δημιουργήσει ένα "Ausbildung", (εργασία και σχολείο) να συνδυαστεί η προπόνηση στο μπάσκετ με την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Στην περίπτωσή μου, αυτό το χρόνο, εργαζόμουν ως προπονητής μπάσκετ και ως διοικητικός υπάλληλος στο "Eisbären Bremerhaven GmbH”.

Στην εργασία μου ως προπονητής, πηγαίνω σε διαφορετικά σχολεία γύρω από το Bremerhaven, για να διδάξω σε παιδιά μπάσκετ. Δείξαμε στα παιδιά τα βασικά του μπάσκετ όπως την τρίπλα, την πάσα και το σουτ. Ως διοικητικός υπάλληλος στα καθήκοντά μου ήταν να εργαζομαί σε υπολογιστικά φύλλα excel και να ελέγχω κάποια e-mail.

Επίσης έπαιζα μπάσκετ στην  “Rot-Weiss Cuxhaven Basketball” in 1° Regionalliga. Η φετινή χρονιά ήταν μια ευχάριστη χρονιά γιατί κκερδίσαμε το πρωτάθλημα και ανεβήκαμε στην Pro B κατηγορία, Γ' εθνική της Γερμανίας.

Το επίπεδο των γερμανικών μου, βελτιώθηκε πολύ λόγω των μαθημάτων τηε γερμανικής γλώσσας. Έκανα μαθήματα δύο φορές την εβδομαδα και έπρεπε να μιλώ γερμανικά με τα παιδιά στα σχολειά, μιας και είναι σε  πολύ μικρή ηλικία για να γνωρίζουν αγγλικά.

Ανακεφαλαιώνοντας, ήταν μια υπέροχη χρονιά για μένα, και ανυπομονώ για τα επερχόμενα χρόνια για να γίνω επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, να πάρω την ανταμοιβή μου από το Ausbildung και φυσικά να αποκτήσω ένα καλό επίπεδο στα γερμανικά.

Συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus + Sport της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή αυτής της έκδοσης δεν συνιστά έγκριση του περιεχομένου, που αντικατοπτρίζει τις απόψεις των συγγραφέων μόνο και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση που μπορεί να γίνει των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. 

AcyMailing Module

Subscribe to our newsletter to get first our news!

Συνδεθείτε μαζί μας

Επικοινωνία

  • DECA PROJECT
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.